torstai 15. kesäkuuta 2017

Ekologista suojaa auringolta

Nyt voi pikkuhiljaa varovasti alkaa puhumaan kesästä. Aurinko paistaa ja lämpötila on useimmiten vähintään +15. Lehdissäkin oli että juhannuksena ei sada ja lämpötilakin on plussan puolella. Eli on kesä.

Erityisesti tänä vuonna olen kiinnittänyt huomiota aurinkovoiteisiin ja niiden käyttöön koska joissakin kasvonaamioissa jota käytän vaaditaan käyttökerran jälkeen viikon ajan joko suurehkoa suojakerrointa tai pilvistä ilmaa. Ohjeissa mainitaan että "voimakasta altistumista auringolle tulee välttää viikkoon". Toisessa mainitaan että auringolle suoraa altistumista tulee välttää tai käyttää aurinkovoidetta.

Olenkin tässä kokeillut pariakin aurinkovoidetta ja lopuksi päädyin ihan huippuratkaisuun, nimittäin päivävoiteeseen jossa oli jo valmiiksi suojakerroin 20. Kuinka mahtavaa. Ei tarvita montaa eri tuotetta kasvoille ja meikkivoiteessakin jota tällä hetkellä käytän on SPF 25.


Tämä mahtavuus on merkiltään Ziaja jonka tuotteet perustuvat luonnolisiin ainesosiin ja valmistuksessa on käytetty mm. vuohenmaitoa, kaakavoita ja oliiviöljyä. Tuotteita eikä niissä käytettyjä ainesosia ole testattu eläimillä. Heillä on myös Green Point ympäristötunnus.

Itse tuote on nimeltään Goats milk moisturising day cream. Se on tarkoitettu kuivalle iholle ja ikääntymisen merkkejä vastaan. Kuten aiemminkin olen maininnut ns. anti-age tuotteita voi käyttää jo kaksikymppisenä. Betteboxin sivuilta löysinkin hauskan maininna tämän tuotteen osalta: "Suositellaan 20-120vuotiaille".Voiteessa on mielestäni melko voimakas tuoksu (ei kuitenkaan vuohenjuustoinen kuten voisi helposti kuvitella) mikä kylläkin katoaa hetken päästä. Tuote on riittoisa ja helposti levittyvä. Vaikka tämä on hieman rasvaisemman oloista kuin normaali päivävoiteeni, en ole kuitenkaan huomannut muutosta meikin pysyvyydessä.

Ziajan tuotteita voi ostaa esimerkiksi Sokoksesta ja Aporotista (melko pieni valikoima).  Saattaa olla jos joskus vielä suuntaan vaikka Gdanskiin, varaan kokonaisen salkun kotiin tuomisille.

Sokoksessa olikin viikonloppuna jotkut alepäivät ja löysin sieltä vuohenmaito suihkusaippuan sekä vartalovoiteen. Molemmissa on melko samanlainen koostumus.  Ensimmäisellä käyttökerralla ihmettelin miksei suihkusaippua vaahtoa vaan imeytyi pesupuhviini. Lisäsin uudestaan reilun annoksen ja sama juttu. Mietin että olikohan tämä nyt sellainen jokin "in-shower bodylotion" mutta se olikin ihan vaan bodylotion. Olin napannut erehdyksissä väärän purkin. Itse suihkusaippua kyllä ihan vaahtosi ja tuoksu molemmissa on sama kuin päivävoiteessa. Vartalovoide on pehmeästi levittyvä. Ihanasti pumppupullossa ja imeytyy  hyvin. Hyvät ostokset. Tuotteet myytiin pakettina ja alennuksien jälkeen hinnaksi jäi 4,74e, reilu pari euroa per pullo.

Olen nyt hieman innostunut myös luonnonkosmetiikasta, villiyrteistä jne. Joten luultavasti näistä aiheista kirjottelen lähiaikoina. Pysy kuulolla.

3 kommenttia:

  1. Eli sun tuleva lemmikki on siis vuohi parvekkeelle asumaan, saat raaka-aineet omalta kutulta;DDD

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa mä kyllä yritin suostutella Miikaa siihen et meil ois virtahepo kun näin tv:ssä niin söpön hepovauvan... Et vuohi ei kyl varmaan enää mahtuis :D

    VastaaPoista
  3. Mitäs siihen ranskis Bianca? Jos virtahepo tai vuohi tulis samalle kupille? :)

    VastaaPoista